Húszezer forint helyett Ingyenes

Közzétette: | 2013. április 22. (hétfő) | MKT IB események, MKT IB hírek

Már eddig is számos alkalommal biztosítottunk ingyenes (5000-35000 forint értékben) lehetôségeket az MKT konferenciái kapcsán és most ezt rendszeressé fogjuk tenni. Ha szeretnél ebbôl részesedni, akkor Like-old a Facebook oldalunkat és figyeld mikor rakjuk fel az éppen aktuális ingyenes helyekért a regisztrációt.

 

  • Több mint 50 ember vehetett részt Nagyváradon a Kámfor konferencián teljesen ingyen 4 csillagos szállodai körülmények között.
  • Több mint 10 ingyenes diákjegyet biztosítottunk a Magyarország legnagyobb közgazdasági Vándorgyûlésére.
  • Hasonló lehetôségek várhatóak a FIOKT, EFIKOT, Kámfor és egyéb konferenciák kapcsán is.

Mi a teendô?
Kamfor

  1. Like-old a Facebook oldalunkat.
  2. Figyeld amikor felrakjuk a regisztrációt a Facebook oldalunkra az ingyenes részvételhez (a napokban szintén lesz).
  3. Regisztrálj majd azon a linken minél hamarabb.
  4. Mert jelentkezési sorrend alapján ítéljük oda a helyeket.

Like-old a Facebook oldalunkat!

Tovább olvasom

Előadások, konferenciák, rendezvények (szakmaiság az MKT-ban): MKT Története

Közzétette: | 2013. április 13. (szombat) | MKT IB hírek

Az MKT alapításakor a társaság egyik központi célkitűzése a közgazdasági ismeretek terjesztése volt. Erre kitűnő alkalmat teremtettek az egy-egy témát körüljáró előadások. Az évente megtartott rendezvények száma nagy ingadozást mutatott. A szervezet alapítása utáni időkben évente kb. 10 előadást tartottak, de pl. 1909-ben 61-et. Az első világháború idején csökkent ez a szám, majd újból nekilendült – ezt mutatja a mellékelt ábra.

A második világháború utáni újjáalakulással fokozatosan futott fel a rendezvények száma. Az igazán nagy lökést a helyi szervezetek megalakulása hozta (1962 és 1972 között alakultak meg a megyei tagszervezetek). A csúcsokat az 1977-et követő 9 évben érte el az MKT, ekkor évente több mint 500 rendezvényt szerveztek a keretein belül. Az ezt követő időkben a megnehezülő működési feltételek, majd a rendszerváltás megrostálta a rendezvényeket is. Napjainkban azonban újra virul a társaság, és évente 80–100 előadáson vehetnék részt az érdeklődő tagok.

Tovább olvasom

Az MKT önálló folyóirattal is rendelkezett! MKT Története

Közzétette: | 2013. április 10. (szerda) | MKT IB hírek

Az MKT megalakulása óta kapcsolódott a Közgazdasági Szemléhez, napjaink egyetlen közgazdaságtudományi témájú „A” kategóriás folyóiratához. 1900-tól vált szorosabbá a viszony, innentől fogva az MKT társasági folyóiratává vált a Szemle, amely a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával jelent meg. A Társaság tevékenységének 1951 és 1959 közötti szünetelésekor az MTA vette át a Közgazdasági Szemlét, amelyet az újjáalakulás után sem adott vissza.

Az MKT azonban mindenképpen szeretett volna saját folyóiratot. Az 1965. évi közgyűlés alapján az elnökség 1966-ban hozta létre a Gazdaság című lapot, amely 2002-ig létezett. Az új periodika színvonalát mutatja, hogy Kornai János és Matits Ágnes A költségvetési korlát puhaságáról – vállalati adatok alapján című munkájukat is itt jelentették meg. Az idők folyamán a Gazdaság rangos folyóirattá vált, amelyet az is jelez, hogy cikkeinek egy részét külföldi folyóiratok is megjelentették másodközlésben.

Tovább olvasom

Az MKT BME és az MKT ELTE közös infóestje

Közzétette: | 2013. április 10. (szerda) | MKT IB események

Az MKT BME és az MKT ELTE közös szervezésében megrendezésre kerül 2013. április 15-én 17 órakor A MAGYAR KÖZGAZDASÁGI TÁRSASÁG INFÓESTJE

Előadók:

DR. HALM TAMÁS

A Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára

SZABÓ G. KRISZTIÁN

A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottságának elnökségi tagja 

Helyszín az ELTE TTK Északi Épülete, Pázmány Péter sétány 1/A, 0.65 terem – A BME Q épülete mellett

Tovább olvasom

Hallgatóknak ingyenes

Közzétette: | 2013. április 5. (péntek) | MKT IB események

Részvételi díjat (23.600 Ft + áfa) hallgatóknak nem kell megfizetnie. További friss információkért kattints ide. A programról részletesen:

Időpont: 2013. 04. 09. – 2013. 04. 10.
Helyszín: a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Aulája

A kockázat és kockázatkezelés aktuális kérdéseit járják közbe a VII. Pécsi Pénzügyi Napok előadói és résztvevői 2013. április 9-10-én a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Aulájában. A Magyar Közgazdasági Társaság Baranya Megyei Szervezete és Ifjúsági Bizottsága, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara, a PENTA UNIÓ Oktatási Centrum, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének Dél-dunántúli Területi Szervezete és a Penta Akadémia Alapítvány közös redezvényén a pénzügyi élet prominensei – köztük az Állami Számvevőszék elnöke, a az Államadósság-kezelő Központ, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a PSZÁF elnökhelyettesei illetve alelnökei – tartanak majd előadásokat. Jelentkezés és részletes program a http://www.penta.hu/konferenciak/vii-pecsi-penzugyi-napok internetes oldalon!

Tovább olvasom

Kapcsolat | Oldaltérkép XML | MKTIB.HU v2- wp