Menü Bezárás

Sikeres volt az MKT IB Vezetői Hétvége

MKT IB vezetői hétvége 2017

2017. február 24. és 26. között tartotta meg szokásos Vezetői Hétvégéjét a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága. A rendezvényre a korábbi évek hagyományaihoz híven Budapesten, a Csillebérci Ifjúsági Szabadidő Központban került sor.
A félévente megrendezésre kerülő esemény elsődleges célja, hogy az ország különböző városaiban és különböző egyetemein működő MKT ifjúsági szervezetek vezetői jobban megismerhessék egymást, és tapasztalatot cserélhessenek. A mostani hétvégére a budapesti szervezetek (BGE Külker, BGE PSZK, BME, ELTE, Óbudai Egyetem) mellett Debrecenből, Egerből, Győrből, Nyíregyházáról, Pécsről, Szegedről és Zalaegerszegről is érkeztek MKT-sok.

A péntek este az ismerkedésről szólt, játékos feladatokkal és csapatépítéssel telt az idő. Szombaton szokás szerint a szakmai programok kerültek középpontba. A tagszervezetek beszámoltak ténykedésükről, rendezvényeikről, terveikről, és az esetlegesen felmerülő problémáikról is. A résztvevők délelőtt egy PhotoShop tréningen vehettek részt, melyen grafikai és plakátkészítési alapismeretekre tehettek szert, amit MKT-s munkájuk során később is hasznosíthatnak. Szintén lényeges elem volt az MKT IB tagszervezeteire vonatkozó új szervezeti és működési szabályzat tervezetének megvitatása, mely egy kis finomhangolás után az idei Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján (április 7-9. Budapest) kerül majd elfogadásra. Mindemellett a tagszervezeti vezetők hasznos tanácsokat hallhattak többek között a tagtoborzás, valamint a külső- és belső marketing témakörében, melyet saját szervezetük mindennapi működtetése során is tudnak majd kamatoztatni.