Menu Close

Tagszervezetek

Elnök: Hirt Szofi

E-mail: pecs@mktib.hu

Facebook: mktibpecs

Instagram: mkt.pecs

Bemutatkozás:

Diákszervezetünk célja, hogy közgazdasági és ahhoz kapcsolódó ismereteket minél szélesebb körben megismertesse az egyetemünk hallgatóival, továbbá, hogy az egyetemi oktatás kereteit kiegészítve színvonalas, aktualitással bíró előadásokat szervezzünk hallgatótársainknak közgazdasági, társadalmi, közéleti témákban, tágítva ezzel látókörüket.

Elnök: Bártfai Péter

E-mail: bme@mktib.hu

Web: https://bme.mktib.hu

Facebook: mktbme

Instagram: mkt_bme

Blog: MKT BME Blog

Bemutatkozás:

Az MKT Corvinus alapvető célja, hogy közelebb hozza tanulmányaik mellett a BCE hallgatóit a nemzetközi közgazdasági párbeszéd aktuális kérdéseihez és problémáihoz, ezzel szélesítve a szakmai párbeszédet.

Kapcsolattartó: Bogdán Gergely

Web: http://mktcorvinus.hu/

Facebook: CorvinusMKT

Elnök: Kunkli Gréta

E-mail: debrecen@mktib.hu

Facebook: mktibdeb

Instagram: mkt_ibdebrecen

Bemutatkozás:

Az MKT ELTE alapvető célja szakmai szerveződésbe integrálni azon fiatalokat, leendő és már végzett ELTE-s közgazdászokat, akik érdeklődnek a szakma iránt, akik szeretnének folyamatosan fejlődni, első kézből értesülni a világ, a régió, az ország gazdasági ügyeiről, gazdaságpolitikai kérdéseiről.

Tevékenységünkkel azokat a fiatal közgazdászokat célozzuk, akik szakmai tudásukat bővíteni szeretnék, véleményüket és kérdéseiket egy-egy adott témakörben megosztanák, illetve feltennék.

Tagjaink közé várjuk azokat a fiatalokat, akik felismerik a szakmai kapcsolatrendszer építésének a fontosságát.

Kapcsolat: info.mktib@gmail.com

Facebook: mktelte

Bemutatkozás: Magyar Közgazdasági Társaság Győri Ifjúsági Szervezete

Több, mint 120 évvel ezelőtt, 1894-ben alakult meg Magyar Közgazdasági Társaság, hazánk egyik legnagyobb szakmai-tudományos egyesülete. Korábbi elnökeink között tudhatjuk többek között Kautz Gyulát, a gazdaságtudományi kar névadóját is. A Győri Ifjúsági Szervezet 1999-ben kezdte meg működését, azóta szerves részét képezi a Széchenyi István Egyetem életének, számos programmal, érdekes eseménnyel színesítve a SZE hallgatói rendezvényeinek széles palettáját.

Győrben külön Szakkönyvtárral is rendelkezünk (Aradi vértanúk útja 12. I. emelet), melyben több, mint 2000 dokumentum található, főként közgazdasági szakirodalmi kötetek, könyvritkaságok és megközelítőleg 30 féle folyóirat. Ez az intézmény a Magyar Közgazdasági Társaság országos szinten egyetlen könyvtára.

Kapcsolattartó/ oktatási mentor: Tóth Marcell

E-mail: gyor@mktib.hu

Facebook: mkt.gyisz

Elnök: Feke Dávid János

E-mail: eger@mktib.hu

Facebook: https://www.facebook.com/mkthemisz/

Bemutatkozás:

A Magyar Közgazdasági Társaság Kecskeméti Ifjúsági Szervezete, Magyarország legrégebbi és máig legjelentősebb közgazdász szervezetének, a Magyar Közgazdasági Társaságnak a Neumann János Egyetemen működő diákszervezete.

Az MKT NJE szakmai szerveződésbe integrálja és lehetőséget nyújt szakmai tudásuk bővítésére azon motivált, elsősorban gazdasági szakon tanuló hallgatóknak, akik érdeklődnek a tudományterület iránt. Tagjai a kezdetektől fogva összetartó közösséget formálnak, akikre az egyetemi tanulmányaik és további karrierjük során is számíthatnak. Működési politikájában megjelenik a felelős gondolkodás, a társadalom hosszú távú érdekeinek figyelembevétele, valamint a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjai.

Elnök: Riedl László

Web: https://mktnje.hu/

FacebookMKTNJE

Bemutatkozás:

A Magyar Közgazdasági Társaság egy 1894 óta fennálló országos szervezet. Mi az Ifjúsági Bizottságot képviseljük egyfajta kettősséggel, hiszen nálunk ki veheted a részed a szakmai munkából, ezáltal kapcsolati tőkéket és kedvezőbb gyakornoki pozíciót szerezhetsz. Megtanulhatsz csapatban dolgozni, melynek segítségével kiváló tapasztalatokra tehetsz szert, így az önéletrajzodat is színesítheted. Mindemellett pedig egy olyan csapat tagjává válhatsz, ahol családként segítünk egymásnak átvészelni a hétköznapokat, hétvégénkként pedig együtt töltődünk fel egy-egy napközbeni vagy esti program keretein belül.

Elnök: Pászthory Júlia

E-mail: kulker@mktib.hu

Web: https://www.mktkulker.com/

Facebook: mktkulker

Instagram: mktkulker

Linkedin: mktkulker

Elnök: Lengyel Levente

E-mail: miskolc@mktib.hu

Facebook: https://www.facebook.com/MKTMISZ/

Bemutatkozás: Az Magyar Közgazdasági Társaság Nyíregyházi Ifjúsági Szervezete 2014. áprilisában alakult, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye első ifjúsági szervezeteként 10 taggal a Nyíregyházi Főiskolán, és azóta is folyamatosan bővül.

Elsődleges célunk, hogy a gazdasági ismereteket minél szélesebb körben megismertessük a közgazdász és más szakos hallgatókkal, ezzel is elősegítve szakmai fejlődésüket. A szervezet lehetőségeihez mérten igyekszik érdekes, tanulságos előadásokat és eseményeket szervezni.

Az MKT-NYISZ-nek azért fontos az általunk hívott előadók szakmai ismereteinek megosztása, hogy a fiataloknak a munkaerőpiacra kilépve ne legyen idegen az a versenyhelyzet, amiben találják magukat. Olyan tudásokat sajátítanak el a tagok, amelyek a későbbiekben nagy hasznukra válhatnak, kezdve a csapatmunkától a tárgyalásokon keresztül az ön és időmenedzselés, érdeklődés és tanulás fontosságáig.
Egyik legfontosabb eseményünk az MKT Közgáz Szakest, amivel hagyományt szeretnénk teremteni a Nyíregyházi Főiskolán, ezáltal is bevonva mind a hallgatókat és mind pedig az oktatókat.

Elnök: Haraszti Panna

E-mail: nyiregyhaza@mktib.hu

Facebook: https://www.facebook.com/mktnyisz/

Bemutatkozás: Magyar Közgazdasági Társaság Óbudai Egyetemi Ifjúsági Szervezete (MKT OE)

Az MKT OE 2015 tavaszán alakult meg 14 taggal. A Keleti Károly Gazdasági Kar hallgatóiból álló szervezet célja, hogy rendezvényei, előadásai, workshopjai, kurzusai segítségével a hallgatókhoz közelebb hozzák a szakmai ismereteket,illetve látásmódot, amelynek megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki kiváló gazdasági szakemberré váljon, ezzel növelve versenyképességét a munkaerőpiacon.

Rendezvényeink során a hallgatók komoly szaktekintélyektől nyerhetnek betekintést a szakma világának folyamataiba és gyakorlati megoldásaiba, amely komoly kiegészítést nyújthat az egyetemen elsajátított elméleti tudás mellé.
Mindazoknak figyelmébe ajánljuk szervezetünket:

– akiket érdekelnek az aktuális, hasznos, érdekes gazdasági témák;

– akik szeretnének nyitni leendőbeli szakmájuk irányába;

– akik szeretnének megismerkedni Magyarország szaktekintélyeivel, vállalati vezetőivel;

– akik szeretnének hosszú távú kapcsolatrendszerre szert tenni már az egyetemi éveik alatt;

– akik nem csak túlélni szeretnék az egyetemet;

– akik szeretnének más nívós szakmai programról gyorsan értesülni.

Kapcsolat: info.mktib@gmail.com

Facebook: mktoe

Instagram: mkt_oe

Kapcsolat: info.mktib@gmail.com

Facebook: MKTIBPannon

Bemutatkozás:

Az MKT IB PSZF tevékenységével segít tagjainak áthidalni a hallgatói lét és a szakemberré válás közötti megpróbáltatások folyamát, míg célközönségének színvonalas, újszerű és érdekes programokkal teszi még érdekessebbé a főiskolai délutánokat.

Az MKT IB PSZF-et 2012. június 29-én alapították. Tevékenységi köre széles keretek között mozog, az általa szervezett események követelményei között 3 szempontot vesz figyelembe:
– Érdekes és hasznos legyen a hallgatók számára
– Olyan program legyen, amilyen még nem volt
– Kapcsolódjon a hallgatók szakmai fejlődéséhez

Rendkívül rugalmas szervezeti felépítést valósítottunk meg, ahol az “ötletgazdák” elképzeléseinek a megvalósításához lehet támogatóként csatlakozni, vagy akár ötletgazdaként megvalósítani egy jól kigondolt eseményt szervezett kerek között.

Nálunk ténylegesen annyi időt tölthetsz a szervezetben való tevékenységgel, amennyi módodban áll, viszont a magas minőség követelménye megfelelő hozzáállást indokol bármikor is jusson időd a szervezettel foglalkozni. Azonban később jól jöhet az álláskeresésnél, ha referenciaként be tudod mutatni, hogy hogyan járultál hozzá a szervezet sikeréhez történjen az bármilyen formában.

Küldetésünk, hogy olyan szervezetet működtessünk, melynek tevékenysége széles körben ismert és elismert, az iskola hallgatóinak hétköznapjait folyamatosan szakmai programokkal színesíti, ezzel segítve a szakmai közélet kialakulását, illetve tagjait támogatja a kibontakozásban a szervezeti filozófiának figyelembe vételével.

Elnök: Lázits András

E-mail: pszk@mktib.hu

Facebook: pszk.mktbge

Instagram: mktpszk

Bemutatkozás: 

A Somogy megyei szervezet 2015 őszén alakult meg, ezzel párhuzamosan az ifjúsági bizottságot is életre hívtuk. Az ifjúsági szervezetet tíz Kaposvári Egyetemi közgazdász hallgató alapította, jelenlegi vezetősége három tagból áll:

Célunk hogy hidat képzünk a versenyszféra és az egyetemi hallgatók között, konferenciák, szakestek és szakmai beszélgetések során. Továbbá a gazdasági érdeklődésű középiskolai diákokat is szeretnénk megismertetni a pénzügy világával.

Diákszervezetünknél a rengeteg szakmai programon kívül lehetőség nyílik ismerkedésre, barátkozásra. A szakmai fejlődés és gazdasági látóköröd szélesítése mellett, olyan képességeket is szerezhetsz amiket később kamatoztathatsz a munka világában. Csak rajtad múlik.

Elnök:  Király Martin

E-mail: somogymktib@gmail.com , kaposvar@mktib.hu

Facebook: mktsomogy

Bemutatkozás:

Mint a felsőoktatási intézmények nagy részében, nálunk is minden hallgató tisztában van azzal, hogy minél inkább járatos leendő szakmájának gyakorlati oldalában, annál nagyobb esélye lesz a sikeres elhelyezkedésre, és annál eredményesebben fogja megállni a helyét a majdani munkahelyén. Ezt a szakmai többletet kínáljuk a tagjainknak, továbbá hisszük, hogy a közös programokkal a beilleszkedést is megkönnyíthetjük számukra az egyetem életébe.

Elnök: Sütő Réka

E-mail: szeged@mktib.hu

Facebook: mktszib

Instagram: mktszib

Bemutatkozás:

Az MKT Wekerle az ország legrégibb és legnívósabb közgazdász szakmai szervezetének ifjúsági tagozata.Egy olyan hely, ahol kiemelkedő színvonalú előadásainkon és szakmai szemináriumainkon könnyedén bővítheted a látóköröd. Kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk tagjaink szakmai és személyes fejlesztésére. Szekcióinkban működve megtapasztalhatod a csapatmunkát, megvalósíthatod ötleteidet és értékes tapasztalatokkal gazdagodhatsz.

Egy szervezet, ahol kiegészítheted az iskolapadban megszerzett tudást. Egy szervezet, ahol kipróbálhatod magad. Egy szervezet, ahol fejlesztheted a sikerhez szükséges készségeid. Egy szervezet, ahol országos kapcsolati hálóra tehetsz szert. Egy szervezet közgazdászoknak.

Kapcsolat: info.mktib@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/mktwekerle/

Bemutatkozás:

Tagjaink a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hallgatói, akik megpróbálják már a főiskolás évek alatt megszerezni mindazokat a többletismereteket és készségeket, amelyekre későbbi pályafutásuk során szükségük lesz valamint fontosnak tartják szakmai kapcsolatrendszerünk kiépítésének elkezdését már a főiskolai éveik alatt.

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy kezdő közgazdász minél inkább járatos leendő szakmájának gyakorlati felhasználásában, annál nagyobb esélye lesz a sikeres elhelyezkedésre, és a munkában való helytállásra.

Az aktív részvétellel mindenki fejlesztheti kreativitását, magabiztossá válhat, tesztelheti vezetői képességét. Ezen tulajdonságok később igen hasznosak lesznek egy vezető munkakörben.

Elnök: Varga-Lengyeltóti Szilvia

E-mail: zalaegerszeg@mktib.hu

Web: https://mktzeg.wordpress.com/

Facebook: mkt.zalaegerszeg

Instagram: mkt_zisz

LinkedIn: mkt-zalaegerszeg