Menü Bezárás

A hazai legnagyobb gazdasági konferencia – Idén Online

58. Közgazdász Vándorgyűlés

58. Közgazdász Vándorgyűlés 2020. szeptember 24. – 25.-én.

A járványhelyzetre való tekintettel az MKT, online térben rendezi meg 58. Közgazdász Vándorgyűlését. Az idén ingyenes eseményen a koronavírus nemzetgazdasági hatásairól és a kilábolás kihívásairól több előadást és kerekasztal-beszélgetést is hallgathatnak a résztvevők.

Mindkét napon – csütörtökön és pénteken – délelőtt plenáris előadásokat követhetnek figyelemmel az érdeklődők a konferencia honlapján, délután pedig mindkét nap két-két interaktív, élő panelbeszélgetéssel folytatódik a program. A konferencia nyitó előadását – immár hagyományosan – Matolcsy György jegybankelnök tartja, míg a zárónap első előadója Varga Mihály pénzügyminiszter lesz. A plenáris előadók között már visszaigazolta részvételét Nagy István agrárminiszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Freund Tamás, az MTA elnöke és Parragh László MKIK-elnök is.

Bankvezérek Kerekasztala

Szeptember 24-én, csütörtökön délután, a bankvezérek kerekasztalában, Virág Barnabás MNB-alelnök moderálása mellett hét pénzintézet felsővezetője vitatja majd meg a pénz- és tőkepiacok helyzetét, majd egy elemzői-előrejelzői panellel folytatódik a program. Pénteken délután előbb a versenyképesség és az innováció kérdéskörét, majd pedig az Európai Unió aktualitásait járják körül a felkért szakértők. Az élő, interaktív panelbeszélgetések résztvevői között ott lesz például Steiner Attila európai uniós ügyekért felelős államtitkár; Győri Enikő európai parlamenti képviselő; Palócz Éva, a KOPINT-Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke; Balázs Péter egyetemi tanár, az Európai Bizottság korábbi tagja, az MKT alelnöke; Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzésekért és elemzésekért felelős igazgatója; Madár István, a Portfolió.hu vezető elemzője, az MKT elnökségi tagja; valamint Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezető igazgatója, a Brain Bar alapítója is. E tematikus panelekbe egy mobilalkalmazás segítségével a számítógépeik előtt ülve a nézők is bekapcsolódhatnak majd. Az 58. Közgazdász-vándorgyűlés tervezett plenáris programja ide kattintva olvasható.

Szakosztályok előadásai – előre felvéve

Emellett – hagyományosan – az MKT több szakosztálya is készül előre felvett panelbeszélgetésekkel az idei konferenciára olyan témákban, mint a foglalkoztatás, az agrárium vagy éppen a sportgazdaság. E kerekasztal-beszélgetések résztvevői között ott lesz Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár, az MKT Államháztartási Szakosztályának alelnöke; Andor László, az Európai Bizottság korábbi tagja; Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, az MKT alelnöke; Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke vagy éppen Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség elnöke is. E beszélgetések videóanyaga ugyancsak szeptember 24-től lesz megtekinthető a konferencia honlapján. A szekciók folyamatosan bővülő programja ezen a linken olvasható.

Az idei, rendhagyó 58. Közgazdász-vándorgyűlésről további információk a konferencia honlapján találhatók: https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu