A konfliktuskezeléstől az érdekegyeztetésig címmel tart szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2016. március 3-án, csütörtökön 15 órától az MKT új közösségi terében, az Eiffel Palace Irodaház (Budapest V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 78.) első emeletén.

A rendezvényen Berki Erzsébet munkaügyi kutató címadó előadásában ismerteti a munkaügyi viták jellemzőit, különös tekintettel a kollektív vitákra és az azokban alkalmazott nyomásgyakorlási eszközök hatékonyságára, továbbá bemutatja a viták rendezésében sokszor kihasználatlan lehetőségeket, mint amilyen az érdekegyeztetés, a kollektív tárgyalás és a mediáció. Ezt követően Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár (Miniszterelnökség) tart előadást A területi igazgatás új rendszere és kapcsolatrendszere címmel.

Az előadásokat követően lehetőség lesz a téma rövid megvitatására, a rendezvény várhatóan 17 órakor zárul. A fórum moderátora Bagó József, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadója, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, 2016. március 2-án 14 óráig szíveskedjen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail címen.