Menü Bezárás

Az NHP az agráriumban

A Növekedési Hitelprogram hatása az agráriumra. Ezzel a címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság újonnan megalakult Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának meghívásáraKocziszky György, az MNB Monetáris Tanácsának tagja, a Miskolci Egyetem dékánja 2015. április 23-án, csütörtökön 15 órától az Agrárgazdasági Kutató Intézet (1093 Budapest, Zsil u. 3-5.) földszinti konferenciatermében. A rendezvény házigazdája Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet megbízott főigazgatója.


A finanszírozás, a hatékonyság és versenyképesség növelése a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén is megkerülhetetlen kihívásokat jelent, amelyekre a megfelelő válaszokat csak a megfelelő felkészültség és informáltság birtokában lehet megadni. A Magyar Közgazdasági Társaság újonnan megalakult Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának kiemelt céljai között szerepel a tagok közvetlen tájékoztatása az agráriumot érintő aktualitásokról. A szakosztály elnöke Zöldréti Attila, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense, a FÖMI gazdasági főigazgató-helyettese lett, társelnöknek pedig Fertő Imre akadémiai doktort, a BCE egyetemi tanárát, az MTARTK KTI tudományos tanácsadóját választották a tagok. A szakosztályi titkári feladatokat Szelényi Endre, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára látja el.

A téma iránt érdeklődő tagtársaink az on-line kitölthető adategyeztető lapunkonjelezhetik, ha csatlakozni szeretnének a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályhoz is.