Az MKT Informatikai Szakosztályának titkára, Szűcs László nyerte április 26-án Bécsben azt a szónoki beszédversenyt, amelyen Magyarország és Ausztria legjobb 8 szónoka mérte össze tudását, így ő képviselheti hazánkat május 13-14-én Temesváron, a Szónoki Európa-bajnokságon. Amennyiben ott is sikerrel veszi az akadályt, Magyarországról elsőként juthat ki az immár 91. alkalommal megrendezendő Szónoki Világbajnokságra, Washingtonba.

Szakosztályi titkárunknak – villamosmérnök létére – évek óta a nyilvános beszéd a szenvedélye, és most maximálisan a temesvári Európa-bajnokságra koncentrál, ahol Európa 12 legjobb szónoka méri össze tudását, Nyugat-Európától egészen Oroszországig.

– Hihetetlen jó érzés volt Bécsben elmondani a beszédemet a közönségnek és alig várom, hogy Temesváron a 700 fős közönségnek is elmondhassam az üzenetemet. Konkrét céllal érkezem majd Temesvárra – fogalmazott László, aki Jimmy Valvano kosárlabdaedzőtől megtanulta, hogy egy tökéletes naphoz nevetni kell, mert az az élet sója. Másodszor el kell gondolkodni mélyen, mert olyan keveset értünk a világból. Végezetül pedig meg kell tudnunk hatódni, mert ez azt szimbolizálja, hogy érzelmeinket kifejezzük.

– Ha nevettünk, elgondolkodtunk és meghatódtunk, akkor az egy teljes nap volt. Az a célom, hogy a közönség ezt érezze Temesváron a beszédeink után – mondta Szűcs László.