Menü Bezárás

Megalakult a mezőgazdasági szakosztály

Megalakult a Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztálya. A február 4-én megalapított szakosztály célja, hogy az MKT keretei között kifejtett munkájával elősegítse a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlődését. Szakmai hátteret és szervezett keretet biztosítson a mezőgazdaság és élelmiszeripar aktuális szakmai kérdéseinek, problémáinak feltárásához, elősegítse a tagjai által folytatott vita eredményeként a lehetséges válaszok és megoldási javaslatok kidolgozását. A szakosztály elnöke Zöldréti Attila, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense, a FÖMI gazdasági főigazgató-helyettese lett, társelnöknek pedig Fertő Imre akadémiai doktort, a BCE egyetemi tanárát, az MTARTK KTI tudományos tanácsadóját választották a tagok. A szakosztályi titkári feladatokat Szelényi Endre, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára látja el.

A szakosztály alapítói között találhatók egyetemi oktatók, tudományos intézet kutatói, a mezőgazdaság és élelmiszeripar aktív szereplői, uniós támogatások közvetítésében és ellenőrzésében tapasztalatot szerzett kollégák, banki finanszírozók, valamint az ágazati jog szakértői. Ez a heterogén összetétel biztosítja a Szakosztályhoz tartozó terület komplex megközelítésének és tárgyalásának lehetőségét. Mindehhez a Szakosztály előadások, szakmai rendezvények, munkaértekezletek és fórumok szervezésével kívánja tagjai naprakész információ ellátását és a gyümölcsöző szakmai munka hátterét biztosítani. Az alapítók kinyilvánítják, hogy a Szakosztály nyitott az MKT minden tagja számára és soraikba várják a Szakosztály munkája iránt érdeklődőket.

Azok a tagtársaink, akik csatlakozni szeretnének a most megalakult Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályhoz, az on-line adategyeztető lapunk (http://mkt.hu/tarsasag.php?w=al&al=11) kitöltésével jelezhetik ezt titkárságunkon.