Stabilitás és dinamizmus. Az innovatív fiskális politika alapjai – ezzel a címmel jelent meg a közelmúltban a magyarországi ICEG European Center független közgazdaság-tudományi kutatóintézet tudományos munkatársa, Kovács Olivér könyve, amelynek a szakmai bemutatóját 2016. február 10-én, szerdán 16 órától tartják Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban (1052 Budapest, Szervita tér 5.).

A kötetben a szerző arra a kérdésre keresi a választ, hogy létezhet-e egyszerre stabilizáló és dinamizáló költségvetési konszolidáció – amely képes hozzájárulni a fiskális fenntarthatóság eléréséhez és a gazdaság növekedési képességének javításához –, s ha igen, akkor értelmezéséhez milyen elméleti keretre van szükségünk.

A kötethez hozzászól: Csaba László egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, Kovács Árpád egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnöke és Mustó István nyugalmazott egyetemi tanár.

Kovács Olivér okleveles rendszerinformatikus, okleveles közgazdász, PhD-fokozatát a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Doktori Iskolájában szerezte meg 2013-ban. 2009 októberétől a magyarországi ICEG European Center független közgazdaságtudományi kutatóintézet tudományos munkatársa. Több mint 30 tudományos közlemény szerzője, köztestületi tagja a Magyar Tudományos Akadémia, Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya, Nemzetközi és Fejlődéstanulmányok Tudományos Bizottságának, 2010-től pedig a londoni székhelyű EuroMoney külső szakértője.