Menü Bezárás

Szűcs László: Európa-bajnok szónoklásból

Európa-bajnoki címet nyert az MKT Informatikai Szakosztályának titkára, Szűcs László május 13-14-én Temesváron, a Toastmasters International Szónoki Európa-bajnokságon. A sikernek köszönhetően László személyében először lesz magyar résztvevője az immár 91. alkalommal megrendezendő Szónoki Világbajnokságnak, amelynek idén augusztusban Washington ad otthont.

Szűcs László international speech kategóriában ért el első helyezést, ahol 5-7 perces időkeretben kellett előadniuk beszédeiket a versenyzőknek, szabadon választott témában a mintegy 700 fős, szakmai közönség előtt. A bírák egyebek mellett a beszéd felépítését, szerkezetét, a hangjátékot, valamint a testbeszéd vagy vizuális segédeszközök használatát pontozták. A temesvári megmérettetésen 14 ország legkiválóbb szónokai versengtek a helyezésekért két napon keresztül.

A Toastmasters International kommunikációs és vezetési készségfejlesztő nonprofit szervezet, küldetése, hogy tagjainak személyes fejlődésén keresztül elősegítse az előadói, kommunikációs és vezetői kultúra fejlődését. 1924-es alapítása óta mára 135 országban 15 400 klubbal és 332 000 aktív taggal rendelkezik.