Menü Bezárás

XV. Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (EFIKOT)

Szatmárnémeti, 2016. április 8-10.

Ezúttal immár 15-dik alkalommal kerül megrendezésre az Erdélyi Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozója (EFIKOT), ahol a frissesség, a lehet még ki nem aknázott marketing lehetőségek és a technológia darwini fejlődése kerül fókuszba. Olyan témákat vizsgál, amelyek előremutatóak, de még sem a divathullám elcsépelt vagy ezerszer lerágott csontjait kívánkozik bemutatni.

A 15-ik EFIKOT célja, hogy frissítően hasson, ihletet és útmutatást adjon úgy a személyes, mint az üzleti élet fejlődésében. A lényeg, hogy a konferencia végére más szemszögből tudjuk megközelíteni az eddigiekben elért eredményeinket és képesek legyünk változtatni, lépni a személyes vagy üzleti sikereink érdekében.

Azt is mondhatjuk hogy az előző rendezvényünk (XIV EFIKOT) folytatása. Idén 4 fő vezérvonala lesz a rendezvénynek: személyes pénzügyek, karrier, értékesítés és next generation avagy az új generáció ahol 30 év alatti tehetséges személyek beszélnek saját, megélt tapasztalataikról. Ezekről bővebb  izelítőt lennebb olvashatsz:

  • Személyes pénzügyek. Ezt a szekciót azon résztvevők számára ajánljuk akik hatékonyabban szeretnék kezelni forrásaikat. Olyan szakértők tartanak bemutatót akik különböző területeken tevékenykedve megtanulták, hogyan érdemes pénzünket kezelni, befektetni, avagy elkölteni azt. Az előadások során bepillantást nyerhetünk abba, hogy ők hogyan gondolkodnak, cselekednek, illetve hogyan hoznak döntéseket.
  • Karrier. Mindenki vágyik az aranytojást tojó tyúkra, avagy a szakmai sikerre és elismerésre. Ezen szekció résztvevői gyakorlatias tippeket és tanácsokat kaphatnak arról, hogy milyen szakmákra van igény hazánkban, milyen tudásra érdemes szert tenni, milyen kompetenciákra van szükségünk, valamint hogyan lehet a személyes marketingünket magas fokra tornázni.
  • Értékesítés. Ez a szekció elsősorban azoknak szól akik tudják, hogy az értékesítés az egyik legfontosabb elem a piaci siker eléréséhez és többet szeretnének megtudni a szakma kulisszatitkairól. Az előadások fő célja, hogy jövő évi trendeket és sikeres, bevált megoldásokat, módszereket állítsanak a középpontba.
  • Next generation avagy az új generáció. Napjainkban számos innovatív és kreatív projekt, vállalkozás, termék mögött egy-egy fiatal ember áll. Ebben a szekcióban az Y generáció, 30 évnél fiatalabb képviselői fognak történeket mesélni a jelenlegi munkájukról, tapasztalataikról és céljaikról.

A fent említett témák mellett, rendezvényünk kiváló keretet biztosít gyümölcsöző kapcsolatok kialakítására, egymással és az előadókkal egyaránt, hiszen a szakmai hétvégét egy kötetlen díszvacsora zárja, melynek célja a networking.

 Az EFIKOT általános leírása és történeti áttekintése

Az EFIKOT  a RIF évente megrendezésre kerülő, ugyanakkor Erdély legnagyobb magyar nyelvű fiatal közgazdász találkozója, ahova 20 előadó-meghívottat, illetve 200 résztvevőt várunk. A rendezvényt hagyományosan plenáris előadásokkal kezdjük, amelyeket az előző évekhez eltérően 4 szekció követ, melyek keretében sor kerülhet a résztvevők nézeteinek, tapasztalatainak az előadásokkal történő szembesítésére.

Az EFIKOT története során nagyon sok neves előadásnak és előadónak adott helyet, fontos szerepet játszva az erdélyi fiatal közgazdász és vállalkozói réteg nevelésében, képzésében, kapcsolatainak építésében.

A rendezvényre az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők – magyarországi, szerbiai és szlovákiai fiatal magyar közgazdászok egyaránt eljönnek, így remek lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, a tudományos és üzleti tapasztalatcserére. A rendezvényt ünnepi vacsora zárja.