Menü Bezárás

Borkostoló Egerben az MKT Külkerrel

Az MKT Külker csapata első alkalommal rendezte meg az MKT Külker Borkóstolót, méghozzá a szőlő- és borváros címet kiérdemlő Egerbe, ahol 2010-ben a boré volt a főszerep a „Bor Éve Egerben” elnevezésű program keretében. Heves megye székhelye Magyarország egyik legszebb barokk városai között van számon tartva, ahová műemlékei mellett gyógyvizei és népszerű borai is sok turistát vonzanak. Hírneve főként az Egri Bikavérnek köszönhető, de azért kerekedünk fel, hogy más ízekbe is belekóstoljunk, többek közt az Olaszrizlingbe és a Leánykába.

Eger impozáns városrészébe, Szépasszonyvölgybe érkezve egy laza városnézésre invitáltunk Téged, majd egy kiadós gulyáslevesre voltunk vendégei Eger egyik híres pincészetének, a Juhász Pincészetnek, ami mellesleg egy 81 méter hosszú borozórészt tudhat magáénak. A számos zamatos bor kóstolására is itt került sor. A délutáni programot Te alakíthattad, akár elveszhettél Eger utcáiban és barangolhattál az esztétikus régi épületek között, vagy a minaretbe felmászva tekinthettél le a megyeszékhelyre. Késő délután pedig visszautaztunk Budapestre.

Az ár tartalmazta az oda- és vissza utat busszal, az ebédet (vegetáriusoknak is), a borkóstolást, illetve egyéb meglepetéseket. Reméljük kedvet kaptál és várunk szeretettel a csapatba!