Menü Bezárás

Prezentációs kurzus az MKT Corvinuson

Tavasszal már második alkalommal került sor a prezentációs kurzusra az MKT Corvinus szervezésében és várhatóan Ősszel is elindul immár harmadszor is a nagy sikerre való tekintettel.

A prezentációs készségek fejlesztésével foglalkozó kurzus egy interaktív tréning, melynek során életszerű szituációk segítségével fejleszthetik kommunikációs készségüket a résztvevők. A heti rendszerességgel megtartott tréningeken minden jelenlévő aktív szerepet kap. Egyesek előre megadott témakörből készülnek fel, és egy öt-hat perces kiselőadás keretében fejtik ki a véleményüket a témáról; mások értékelik az előadást és az előadásmódot – kiemelt hangsúlyt fektetve a prezentáció során előforduló gyakori hibákra. Emellett rövid, néha provokatív jellegű kérdéseket teszünk fel, melyekre felkészülési idő nélkül kell választ adniuk a jelenlévőknek, miközben szigorúan figyelünk az egy-másfél perces időkeretre. Minden alkalommal vitát rendezünk. A vitatkozás művészetének sokszínűségét kihasználva különböző feladatokat találtunk ki: az egyik esetben a szerepeket előre kiosztva kétfős csapatokban vitatkoznak egymással a résztvevők; máskor egy-egy diák érvel a saját meggyőződésével ellentétes álláspontot képviselve.

Az izgalmas feladatok minden résztvevő számára kihívást jelentenek. Nézőként és hallgatóságként a diákok kritikus szemmel figyelik a produkciókat, szereplésük során pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy korábbi hibáikat elkerüljék, és könnyebben kezeljék a stresszhelyzetet – ennek köszönhetően hétről hétre folyamatosan fejlődnek.