Menü Bezárás

Debrecentől Denverig és tovább…

A Dyntell alapításának történetét, termékeit, valamint a vállalat jövőbeli terveit is megismerhették az érdeklődők a Magyar Közgazdasági Társaság Debreceni Ifjúsági Bizottságának rendezvényén a Gazdaságtudományi Karon.

A vállalatot négy debreceni egyetemista alapította 2000-ben, akik utolsó egyetemi évük alatt gondolkodtak el azon, hogyan lehetne a tudásukat hasznosítani, próbáltak internetet, weboldalt eladni más cégeknek. Ötszázezer forinttal és egy notebookkal vágtak bele életük legnagyobb kalandjába.

A kitartás a legfontosabb! Nem szabad feladni az álmainkat! – utalt a cég két alapítója, Medveczki Marianna és Salga Péter április 26-ai előadásán a kezdeti nehézségekre. Rövid időn belül a négy tagból csak ketten maradtak, akik mind a mai napig vezetik a sikeresen működő cégüket, amely garázsvállalkozásként indult.

– Amikor az egyikünk felkelt, a másik mehetett aludni. Fél napokat felváltva dolgoztunk – mesélt az első időszakról Medveczki Marianna alapító.

A vállalat mára egy dinamikusan fejlődő, debreceni központú, de budapesti székhelyű szoftverfejlesztő és tanácsadó céggé nőtte ki magát. Fő tevékenységük testre szabott: integrált vállalatirányítási rendszer (Partner: ERP), valamint üzleti intelligencia rendszer (Partner: BI) fejlesztése és bevezetése, de a termékeik között megtalálhatók kisebb, akár induló vállalkozások számára is alkalmas dobozos ügyviteli szoftverek. 2015-ben már külföldre is – Romániába, Szlovákiába és az USA-ba – sikeresen kiterjesztették a Dyntell Software-t.

– Minden egyes új ügyfél egy új projekt. Ebből adódóan nem egysíkú az életünk – fogalmazott Salga Péter.

Az irodában jó a légkör, szép a környezet. Hetente rendeznek Dyntell Akadémiát, ami egy cégen belüli Skype beszélgetés. Könyveket olvasnak, majd később megbeszélik az olvasás során szerzett tapasztalataikat, elsajátított tudást. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy elmondhassa a véleményét, mert hiszik, hogy csak így lehet eredményesen együtt dolgozni. Ha egy dolgozó új tervvel áll elő, melyet a cég hasznosnak és megvalósíthatónak ítél, akkor biztosít erőforrást a kivitelezéséhez.

A cégnél a végzős egyetemisták is megtalálhatják számításaikat, hiszen gyakornoki programokat is indítanak számukra. Idén tavasszal harminckét jelentkezőt vesznek fel. A diákok egyetemi elfoglaltságait figyelembe veszik, munkaidejüket rugalmasan oszthatják be.

A Dyntellnél gyakorlati tudást, flexibilis munkaidőt, nemzetközi kapcsolatokat, belső oktatásokat, modern, innovatív technikai környezetet, valamint szakdolgozati témaválasztás támogatását és külső konzulenst biztosítanak az egyetemi hallgatóknak.

 

Írta: Németh Petra – MKT IB Debrecen