Menü Bezárás

FIKOT Debrecenben – a mesterséges intelligenciáról

Néhány év szünet után immár a 40. alkalommal rendezi meg a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóját (FIKOT) a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Ifjúsági Bizottsága 2023. október 13-án, pénteken 10 órától a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának Aulájában (Debrecen, Böszörményi út 138.). Az idei konferencia fókuszában a mesterséges intelligencia áll.

A konferencia két délelőtti bevezető előadását Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és a fintech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója, Chief Digital Officere, az MKT Fintech és Pénzügyi Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Bánkuty-Balogh Lilla, az MNB vezető szakértője, a Neumann János Egyetem MNB Intézetének mesteroktatója tartja.

A délutáni program első kerekasztal-beszélgetésében – 13 órától – Szombati Anikó mellett Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára; Csáky Attila, az Unicredit Bank Zrt. ügyvezető igazgatója; valamint Pintér Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézetének intézetigazgató-helyettese, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke osztja meg gondolatait a hallgatósággal a fintech szektor aktualitásairól.

A 15 órától kezdődő, második panel témáját az innováció adja. Ennek a kerekasztalnak a résztvevői: Ábrahám László, a Sensirion Zrt. vezérigazgatója; Kulcsár István Róbert, a Shoprenter alapító tulajdonosa; Kovács István, az EDC Debrecen Kft. gazdaságelemzési vezető szakértője és Riczu Péter, a KITE Zrt. digitális mezőgazdasági projektmenedzsere lesznek.

További részletek, program és regisztráció a Facebookon!