Menü Bezárás

Forint Hősök Tere

Online pénzügyi játéksorozat: „Forint Hősök Tere”

A forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából egy éven át tartó online pénzügyi játéksorozatot hirdet a Pénzmúzeum. Az alábbiakban olvashatjátok a múzeum felhívását:

A forint 75. születésnapja alkalmából izgalmas, egy éven át tartó online pénzügyi játékra hívunk benneteket! Minden hónapban egy-egy forint címlet kerül a kérdések középpontjába, és a játék alatt közel 1100 db értékes nyereményt osztunk ki a résztvevő diákok között. Nevezz középiskolás vagy felsőoktatás kategóriában!

Nemzeti fizetőeszközünk gazdaságunk központi eleme, mindennapjaink része. Naponta kézbe vesszük, vásárolunk vele, elrejtjük a malacperselyben, vagy a bankszámlánkra tesszük. De vajon, igazán ismerjük? Játékunkkal jobban megismerheted, tudatosabban használhatod, és sok érdekességet tudhatsz meg közös pénzünkről! 

Az egy éven át tartó sorozat első fordulója 2021. augusztus 23-án veszi kezdetét. A 12 hónapon keresztül minden hónapban új kérdésekkel és nyereményekkel várjuk a résztvevő diákokat középiskolai és felsőoktatási kategóriában.

A játéksorozatot az online térben, a forint75.penziranytu.hu oldalon rendezzük meg.

A hónapok során mindig egy új forintcímletet veszünk nagyító alá, ezzel is ösztönözve a játékosokat, hogy megismerjék történetét és rejtett titkait. 

Közel 1100 db értékes nyeremény talál gazdára! Mobiltelefonok, laptopok, hangszórók és külföldi képzések is találhatóak a megszerezhető díjak között. Mutasd meg mennyit tanultál a forintról! Vagy bízz a szerencsédben a sorsolásokon! Várunk a forint75.penziranytu.hu oldalon!

Nyeremények:

Havi nyeremények (vagy a lent felsoroltakkal azonosértékű)

„Középiskola” kategória:

  • havi 1db iPhone 12 128 GB nyeremény a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak,
  • havi 1db JBL Xtreme 3 hordozható bluetooth hangszóró nyeremény kisorsolása a legalább 50% eredménnyel kitöltő játokosok között. (Az iPhone 12 128 GB nyereményt kapó Játékos nem jogosult a JBL Xtreme 3 nyereményre, így ebben az esetben új Játékos kerül kisorsolásra a bluetooth hangszóróra.)

„Felsőoktatás” kategória: 

  • havi 1db iPhone 12 128 GB nyeremény a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak,
  • novemberben és februárban egy-egy szabadon választható BIB kurzus kerül átadásra a hónapban legrövidebb idő alatt legtöbb helyes választ adó játékosnak, melyet a játékosok voucher formájában kapnak meg, és 6 hónapon belül be kell váltaniuk,
  • havi 1db ASUS VivoBook S15 laptop nyeremény kisorsolása a legalább 50% eredménnyel kitöltő játokosok között. Az iPhone 12 128 GB nyereményt kapó Játékos nem jogosult a ASUS VivoBook S15 nyereményre, így ebben az esetben új Játékos kerül kisorsolásra a laptopra.

Fődíjak (vagy a lent felsoroltakkal azonos értékű):

1. helyezett „középiskola kategória”: MacBook air (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)

2. helyezett „középiskola kategória”: iPad Pro (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a második legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)

3. helyezett „középiskola kategória”: iPhone 11 (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a harmadik legtöbb pontot érte el a legrövidebb összidő alatt)

1. helyezett „felsőoktatás kategória”: Oxfordi online kurzus „közgazdaságtan és politika” kategóriában, melyet a nyertes választhat ki (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

2. helyezett „felsőoktatás kategória”: Ipad Pro(mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a második legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

3. helyezett „felsőoktatás kategória”: iPhone 11 (mind a 12 kérdéssort kitöltötte és a harmadik legtöbb pontot érte el a legrövidebb idő alatt)

Pont-és időegyezőség esetén a holtversenyben állók között sorsolás dönti el a nyertes személyét.

Továbbá kiosztásra kerül a két kategória legeredményesebb játékosai között 4 db Xiaomi elektromos roller, 40 db FitBit charge 4 okosóra és 950 db 25 000 Ft értékű Emag vásárlási utalvány az összesített eredmények alapján.

Pályázati feltételek

A játékosok érvényes iskolalátogatási igazolással vagy hallgatói jogviszony igazolással kell rendelkezzenek. Az érvényes igazolás a nyeremények átvételének feltétele, melyet a Szervezőknek e-mail formájában kell eljuttatni.

Egy játékos egy időszakban (havi játékmenet) egyszer töltheti ki a verseny kvízt. Egy személy egy időszakban (havi játékmenet) kizárólag egy nyereményre jogosult. A középiskolásoknak szóló kvízsorokat csak a középiskolások tölthetik ki nyereményért, a felsőoktatásban résztvevők pedig csak a felsőoktatási kvízben játszhatnak nyereményekért. A játék részleteit a Játékszabályzat tartalmazza.

Résztvevői kategóriák:

  • „Középiskola” kategória: 14-22 éves, magyarországi középfokú oktatási intézményben aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozaton tanuló diákok
  • „Felsőoktatás” kategória: 18-28 éves, magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok

12 kérdéssort kitöltőknek szóló fődíj játékban!

Fordulók és kérdések típusai

Fordulók: A minden hónapban egy adott forintcímletre, és meghatározott pénzügyi témakörökre épülő kvízsorokat a táblázatban megadott határidőig lehet kitölteni, ha a játékos szeretne részt venni a havi nyereményekért folytatott meccsben. Amennyiben a Játékos szeretne részt venni a fődíjakért folytatott játékban, legkésőbb 2021. december 31-ig regisztrálnia kell és az addig rendelkezésre álló kérdéssorokat is ki kell töltenie, valamint összességében mind a 12 kérdéssort szükséges kitöltenie a Játék végéig. Egy Játékos egy regisztrációval egy kvízsort csak egyszer tölthet ki, de egy időszakban egy személy csak egy nyereményre jogosult.

Megjelenés dátumaForint címlet (havi téma)Havi pénzügyi témaKitöltési határidő (a havi nyereményre való jogosultsághoz) megjelölt nap éjfélig
2021. augusztus 23.5 Ftpénzismeret, pénztörténet2021. szeptember 20.
2021. szeptember 1.10 Ftpénzügyi tervezés2021. október 1.
2021. október 1.20 Ftcsaládi költségvetés2021. november 1.
2021. november 1.50 Ftzöld pénzügyek2021. december 1.
2021. december 1.100 Ftkorszerű pénzkezelés2022. január 1.
2022. január 1.200 Ftdigitális pénzügyeink biztonsága2022. február 1.
2022. február 1.500 Ftmegtakarítások2022. március 1.
2022. március 1.1 000 Ftbefektetések2022. április 1.
2022. április 1.2 000 Fthitelek, diákhitel2022. május 1.
2022. május 1.5 000 Ftfenntartható gazdálkodás2022. június 1.
2022. június 1.10 000 Ftdiákmunka, bér, adózás2022. július 1.
2022. július 1.20 000 Ftöngondoskodás2022. augusztus 1.

A verseny helyszíne: A játéksorozatot az online térben, a forint75.penziranytu.hu oldalon rendezzük meg.

A verseny időtartama:2021. augusztus 23 – 2022. augusztus 1.

Fordulók kitöltési határideje: A fenti táblázat szerint, a megjelölt nap éjfélig

Amennyiben a Játékos szeretne részt venni a fődíjakért folytatott játékban, legkésőbb 2021. december 31-ig regisztrálnia kell és az addig rendelkezésre álló kérdéssorokat is ki kell töltenie, valamint összességében mind a 12 kérdéssort szükséges kitöltenie a Játék végéig. Egy Játékos egy regisztrációval egy kvízsort csak egyszer tölthet ki, de egy időszakban egy személy csak egy nyereményre jogosult.

Pályázat kiírója: Magyar Nemzeti Bank – Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztály és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért.

Eredményhirdetés: A havi fordulók után 10 munkanapon belül kihirdetésre kerül a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Facebook oldalain, valamint a nyertesek a regisztrált e-mail címükre értesítést kapnak.

Ajánlott olvasmányok a felkészüléshez

Hogy előre is felkészülj és legjobb tudásod szerint vágj bele a játékba, a következő olvasmányokat ajánljuk:

– https://www.mnb.hu/web/bankjegy-es-erme

– Zsebpénz-M applikáció https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.bitnet.mnb&hl=hu&gl=US 

https://apps.apple.com/us/app/mnb-zsebp%C3%A9nz-m/id616602228

– Pénzügyi Hősképző Applikáció 

https://www.penziranytu.hu/penzugyihoskepzo

– Értem a pénzem applikáció 

https://play.google.com/store/apps/details?id=ertem.penzem&hl=hu&gl=US

– Iránytű a pénzügyekhez tankönyv

 https://penziranytu.hu/iranytuapenzugyekhez

– „Pénzhasználat és forint témájú kvízek” a 

https://penziranytu.hu/kahoot-kvizek oldalon

– „Ezüstdénártól forintig” kvízek a https://penziranytu.hu/kvizek oldalon

A beküldéshez szükséges információkért kattints az alábbi linkre!

Játékszabályzat