Menü Bezárás

Közgazdász-vándorgyűlés: lehet jelentkezni!

A fejlődés és a felzárkózás témakörére fókuszál a Magyar Közgazdasági Társaság 53. Közgazdász-vándorgyűlése, amelynek 2015. szeptember 3. és 5. között a Miskolci Egyetem ad otthont. Az idei konferencia a hagyományos témák – a nemzetgazdaság helyzete, a bankrendszer aktuális kérdései, a monetáris politika és a költségvetési folyamatok vizsgálata, az európai uniós források felhasználása – mellett foglalkozni kíván az Észak-magyarországi régió speciális helyzetével, például az újraiparosítással, a foglalkoztatás és a szociális szféra problémáival, a határ menti együttműködés lehetőségeivel, a közlekedés fejlesztésével, valamint a turizmussal is. Részletes program és jelentkezés:http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu

A rendezvény plenáris ülésein előadást tart a többi között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter,  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kovács Árpád, az MKT és a Költségvetési Tanács elnöke, Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója, leendő alelnöke, Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, az MKT alelnöke, valamint Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója is, a szekciók előadói között pedig várhatóan ott lesz Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Dányi Gábor, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, Windisch László, az MNB alelnöke, Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója vagy éppen Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, az MKT Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének alelnöke.
Az 53. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan frissített programtervezete, a konferencia helyszíneivel, a szálláslehetőségekkel és a regisztráció feltételeivel kapcsolatos információk, valamint az elmúlt évek közgazdász-vándorgyűléseinek előadásai megtalálhatók a http://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon, és ugyaninnen már elérhető az on-line regisztrációs rendszer is!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen, 2015. szeptember 3. és 5. között a Miskolci Egyetemen!