Menü Bezárás

Melyik csapat lesz 2015-ben a PénzSztár?

A nyári szünetből már csak néhány nap van hátra, de az idei PénzSztár versenyre még egy hónapig lehet jelentkezni. Egészen október 5-ig van lehetőség csapatot alakítani és versenybe szállni a több millió forint összértékű tárgynyereményekért és szakmai díjakért.

 

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A nevezés teljesen díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanabba a középiskolába járjanak, 14–20 év közötti diákok legyenek és a 2015/2016-os tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek. Nem követelmény, hogy a játékosok gazdasági alapképzettséggel rendelkezzenek, közgazdasági szakközépiskolák és nem szakirányú oktatási intézmények csapatai egyaránt eséllyel indulhatnak. Ezt bizonyítja az is, hogy a 2014. évi verseny győztes csapata épp egy olyan gimnáziumból került ki, ahol órarendi keretek között nem tanultak pénzügyi-gazdasági tárgyakat a diákok.

A verseny 2 online es 4 helyszíni fordulója során a csapatoknak különféle típusú és egyre nehezedő kérdéseket kell megválaszolniuk. A feladatok megoldásához pénzügyi-gazdasági tájékozottságra, általános műveltségre, logikus gondolkodásra és gyakorlati készségekre is szükség van. A felkészüléshez felhasználhatók a korábbi évek feladatsorai, a feladattípusok leírásai és a szakértők által ajánlott háttéranyagok.

A verseny minden résztvevője értékes, a gyakorlatban is hasznosítható tudással gazdagodik. Ha valaki legalább a két online fordulót végigjátssza és ellenőrzi a helyes megoldásokat, megismerheti azokat a legfontosabb pénzügyi és gazdasági alapfogalmakat, amelyekkel az ember nap mint nap találkozik. A helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra több millió forint összértékű díjazás vár. A nyeremények között értékes tárgyjutalmak, szakmai tréningek, továbbképzések és tanulmányutak szerepelnek.

Nevezni 2015. október 5-én éjfélig lehet, a  http://penzsztar.hu/2015/ honlapon található online regisztrációs űrlap kitöltésével. Ugyanabból a középiskolából több csapat is indulhat. Az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat teljesíti a verseny két online fordulóját – az elért eredménytől függetlenül –, különdíjban részesül. Nyereményük – az EcoSim Kft. felajánlásából – egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújthat a gazdasági és pénzügyi ismeretek elsajátításában.