Menü Bezárás

Pénzügyi ismeretek a Z-generációnak

Az úgynevezett Z-generáció – vagyis a mai középiskolások – pénzügyi kompetenciáinak fejlesztését tűzte ki célul a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezete azzal az élet- és élményszerű pénzügyi foglalkozássorozattal és vetélkedővel, amelyet a 2016-17-es tanévben szerveznek meg zalaegerszegi diákok számára a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karán. A szervezők sikeres pályázatának köszönhetően a programot a Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért Alapítvány 400 ezer forinttal támogatja. Az erről szóló emléklapot Bod Péter Ákos, az alapítvány elnöke, valamint Rolek Ferenc, a Budapest Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese adta át a napokban Budapesten.

Balázsné Lendvai Marietta főiskolai docens, az MKT Zala Megyei Szervezetének ifjúsági titkára, a programsorozat szakmai koordinátora elmondta: a programmal ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy a diákok magabiztosan eligazodjanak a pénzügyekben, és képesek legyenek tudatos és felelős döntéseket hozni. Az összesen 11 foglalkozást a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karának oktatói vezetik, akik gyakorlatorientált, játékos és élményszerű megközelítéssel kalauzolják el az érdeklődő középiskolás diákokat és az egyetemi hallgatókat a mindennapi pénzügyekbe. A foglalkozássorozat 2017 tavaszán egy vetélkedővel zárul majd, amelyen tesztelhetik és megmérethetik tudásukat a résztvevő fiatalok.

Bízunk benne, hogy a programnak köszönhetően az élményeken túl olyan tudáscsomaggal távoznak a diákok, amelyek egyrészt segítséget jelentenek majd számukra a mindennapi pénzügyeik kezelésében, másrészt versenyképesebbé válnak a munkaerőpiacon is – fogalmazott Balázsné Lendvai Marietta.